Μαιάνδρου 7, Αθήνα

Λίγα λόγια για την Παιδοορθοπαιδική

Τι είναι ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Παίδων;

Παιδοορθοπαιδικός είναι ο ιατρός που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και την εμπειρία για να διερευνά και να θεραπεύει προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος (οστά, αρθρώσεις, μύες) σε παιδιά, από την γέννηση μέχρι και την ενηλικίωσή τους (0-18 ετών).

Τι είδους εκπαίδευση έχει ένας Ορθοπαιδικός Χειρουργός Παίδων;

  • Απόφοιτος μιας αναγνωρισμένης Ιατρικής Σχολής
  • Απόκτηση της ειδικότητας της Ορθοπαιδικής
  • Εξειδίκευση στην Παιδορθοπαιδική μετά το πέρας της ειδικότητος

Τι είδους προβλήματα θεραπεύει ο Παιδοορθοπαιδικός;

Τα προβλήματα του μυοσκελετικού στα παιδιά διαφέρουν μακράν από αυτά των ενηλίκων. Επειδή τα παιδιά συνεχώς αναπτύσσονται, ο οργανισμός τους αντιδρά διαφορετικά σε τραυματισμούς, λοιμώξεις και σε παραμορφώσεις απ’ ότι στους ενήλικες. Κάποιες φορές, κάτι που εκλαμβάνεται σαν πρόβλημα δεν αποτελεί παρά μια παραλλαγή της ανάπτυξης, η οποία τον χρόνο εξαλείφεται. Πολλά από τα προβλήματα των οστών και των αρθρώσεων στα παιδιά δεν εμφανίζονται ποτέ στους ενήλικες. Αλλά ακόμη και αν το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται σε έναν ενήλικα και σε ένα παιδί, η διερεύνηση και η θεραπεία είναι εντελώς διαφορετική στη δεύτερη περίπτωση.

Οι Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί Παίδων, διαγιγνώσκουν, θεραπεύουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος όπως τα ακόλουθα:

  • Παραμορφώσεις των άνω και κάτω άκρων καθώς και της σπονδυλικής στήλης που παρατηρούνται κατά την γέννηση ή και αργότερα κατά την ζωή ( π.χ ραιβοϊπποποδία, σκολίωση, διαφορές στο μήκος των άκρων, νευρομϋικά νοσήματα)
  • Διαταραχές της βάδισης (χωλότητα)
  • Κατάγματα των οστών
  • Φλεγμονές των οστών και των αρθρώσεων, καθώς και όγκοι

Παιδοορθοπαιδική: ειδική φροντίδα για τα παιδιά

Τα παιδιά δεν είναι «μικροί» ενήλικες. Δεν μπορούν πάντα να πουν τι τα ενοχλεί, ή να απαντήσουν σε ιατρικές ερωτήσεις, ή να είναι υπομονετικά και συνεργάσιμα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Ο Παιδοορθοπαιδικός γνωρίζει πώς να εξετάσει και να θεραπεύσει ένα παιδί, με τέτοιο τρόπο ώστε να το βοηθήσει να παραμένει ήρεμο και συνεργάσιμο. Αναγνωρίζει την αγωνία που συνυπάρχει σε μια οικογένεια όταν έχουν ένα παιδί με πρόβλημα του μυοσκελετικού, και συνεργάζεται με τους γονείς για την αντιμετώπιση του .

Επικοινωνήστε μαζί μας

Που θα μας βρείτε

Μαιάνδρου 7, Αθήνα

6948262466

Μαιάνδρου 7, Αθήνα

info@children-orthopaedics.gr