Μαιάνδρου 7, Αθήνα

Ραιβοϊπποποδία Μέθοδος Ponseti

H μέθοδος Ponseti επινοήθηκε και εφαρμόστηκε από τον Dr Ignacio Ponseti στην Iowa των ΗΠΑ πριν από 70 χρόνια και σήμερα αποτελεί παγκοσμίως την μέθοδο εκλογής για την θεραπεία της ραιβοιπποποδίας.

Η ιατρός έχει πιστοποιηθεί επισήμως από το «Ponseti International» για την θεραπεία της ραιβοιπποποδίας με την μέθοδο Ponseti στην Ελλάδα (www.ponseti.info - Ponseti Doctors by location/Greece) και έχει εκπαιδευθεί στην εφαρμογή της μεθόδου από τον Jose Morcuende, μαθητή του Ponseti και τωρινό επικεφαλής του Ponseτi International.

Αντιμετωπίζει παιδιά με ραιβοιπποποδία με την μέθοδο Ponseti από το 2008. Εφαρμόζει με επιτυχία την μέθοδο σε νέες περιπτώσεις ιδιοπαθούς ραιβοιπποποδίας, σε συνδρομική και νευρολογική ραιβοιπποποδία, σε περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπισθεί ανεπιτυχώς αλλού ή με υποτροπές. Εφαρμόζει επίσης ειδική μέθοδο την “ανάστροφη” Ponseti για τον κάθετο αστράγαλο. Εκτελεί επεμβάσεις τενοντομεταφοράς του προσθίου κνημιαίου όταν απαιτείται.

Το Ponseti International αποτελεί τον επίσημο φορέα παγκοσμίως για την εκμάθηση, εφαρμογή και διάδοση της μεθόδου. Το 2011 η ιατρός προσκάλεσε τον Jose Morcuende και διοργάνωσε στην Αθήνα το 1ο Σεμινάριο Αντιμετώπισης της ραιβοιπποποδίας με την μέθοδο Ponseti , υπό την αιγίδα του Ponseti International. Στους ομιλητές και εκπαιδευτές συμπεριλαμβάνονταν οι πλέον ειδικοί παγκοσμίως στην εφαρμογή της μεθόδου Ponseti (Dr Jose Morcuende USA, Dr Whitmore USA, Dr Anna Ey Spain, Dr Alves Portugal). Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά τα ενημερωτικά έντυπα του οργανισμού Global Help για την ραιβοιπποποδία (global-help.org/all publications/books)

1. Clubfoot guide for parents

2. Clubfoot:Ponseti Management (red book)

3. Clubfoot: Ponseti Management (Poster)

«Εάν πρόκειται για ένα κατά τα άλλα υγιές παιδί, και η ραιβοϊπποποδία αντιμετωπιστεί από κάποιον ειδικό στην μέθοδο Ponseti, τότε αναμένεται ότι το παιδί θα έχει πόδια με φυσιολογική εμφάνιση και λειτουργικότητα για όλους τους πρακτικούς σκοπούς. Η καλά αντιμετωπισθείσα ραιβοϊπποποδία δεν αποτελεί αναπηρία και είναι πλήρως συμβατή με μια φυσιολογική και δραστήρια ζωή.»

Δρ. Ignacio Ponseti

Ραιβοιπποποδία Ponseti

Περιστατικά

Επικοινωνήστε μαζί μας

Που θα μας βρείτε

Μαιάνδρου 7, Αθήνα

6948262466

Μαιάνδρου 7, Αθήνα

info@children-orthopaedics.gr