Μαιάνδρου 7, Αθήνα

Κατάγματα παιδικού σκελετού

Το παιχνίδι είναι η τροφή του παιδιού και τα παιδιά παίζουν στο σχολείο, στην παιδική χαρά ή στο σπίτι. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες. Το ατύχημα είναι κομμάτι της καθημερινότητας και τα κατάγματα στα παιδιά συμβαίνουν στους χώρους παιχνιδιού ή άθλησης. Τότε μπαίνει στην ζωή της οικογένειας ο Παιδοορθοπαιδικός.

Η ιατρός είναι εξειδικευμένη Παιδοορθοπαιδικός σε αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού (Centre de Traumatologie et d’ Orthopedie, Strasbourg, France και Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford, UK). Ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με παιδιά στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία Παίδων, με πολυετή εμπειρία (15 έτη).

Γνωρίζοντας σε βάθος την ανατομία, φυσιολογία και βιολογία του αναπτυσσόμενου παιδικού σκελετού, εφαρμόζει τις σύγχρονες, ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές αντιμετώπισης των καταγμάτων όπως:

  • Ενδομυελικές ηλώσεις αντιβραχίου, μηριαίου και κνήμης (ελαστική και ασφαλιζόμενη ήλωση), τεχνικές στις οποίες εκπαιδεύτηκε στο Τραυματιολογικό Κέντρο του Στρασβούργου και εφαρμόζει από το 2004.
  • Κλειστή διαδερμική οστεοσύνθεση με βελόνες ή αυλοφόρους κοχλίες σε σύνθετα κατάγματα του αγκώνα, του ισχίου, του γόνατος και της ποδοκνημικής - άκρου ποδός.

Όταν απαιτούνται χειρουργικές τομές, αυτές είναι πολύ μικρές και χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζονται αφαίρεση. Επιπλέον, όταν απαιτείται η τοποθέτηση γύψου, γίνεται με τέτοια τεχνική που δεν απαιτείται χρήση πριονιού για την αφαίρεση κάτι που τρομάζει τα παιδιά. Ο γύψος επίσης μπορεί να είναι αδιάβροχος (εκτός από τις περιπτώσεις με διαδερμική οστεοσύνθεση) που βοηθά πολύ το παιδί και τους γονείς με την καθημερινή υγιεινή.

Στόχος της θεραπείας των καταγμάτων στην σύγχρονη Παιδοορθοπαιδική είναι η ταχεία επάνοδος του παιδιού και της οικογένειας στην καθημερινότητά τους, με το άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα. Με γνώμονα αυτό, και αίσθημα ευθύνης, η ιατρός αντιμετωπίζει τα κατάγματα άμεσα εντός των πρώτων ωρών από την προσέλευση στο νοσοκομείο. Το 99% των παιδιών εξέρχονται από το νοσοκομείο μέσα στο πρώτο 24ωρο και μπορούν να επανέλθουν στο σχολικό περιβάλλον μετά από 48 ώρες.

Περιστατικά

Επικοινωνήστε μαζί μας

Που θα μας βρείτε

Μαιάνδρου 7, Αθήνα

6948262466

Μαιάνδρου 7, Αθήνα

info@children-orthopaedics.gr