Μαιάνδρου 7, Αθήνα

Βιογραφικό

Χριστίνα Χ. Νείλα
Εξειδικευμένη Ορθοπαιδικός Χειρουργός Παίδων

 

neilaCV kathetiΗ Χριστίνα Χ. Νείλα είναι εξειδικευμένη Ορθοπαιδικός Χειρουργός Παίδων. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έκανε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας εξειδικεύθηκε στην χειρουργική της άκρας χειρός στην Κλινική Άκρας Χειρός και Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ και στην Παιδοορθοπαιδική στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Επιπλέον εργάσθηκε στο Ορθοπαιδικό και Τραυματιολογικό Κέντρο του Στρασβούργου, Γαλλία (Centre de Traumatologie et d’ Orthopedie). Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Ορθοπαιδικής το 2006.

Η αγάπη της για την Παιδοορθοπαιδική την οδήγησε να εργαστεί στην Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Π & Α Κυριακού ως Επ. Επιμελήτρια την περίοδο 2006-2008. Το 2008 και κατόπιν εξετάσεων, έλαβε υποτροφία της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Μετεκπαιδεύθηκε στην Παιδοορθοπαιδική και, ιδιαίτερα, στην αντιμετώπιση της εγκεφαλικής παράλυσης και άλλων νευρομυϊκών νοσημάτων στο Nuffield Orthopaedic Centre, NHS, Oxford, UK. Το 2009 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε διευθύνει με επιτυχία το προσωπικό της Ιατρείο στην Αθήνα. Από τον Οκτώβριο του 2009 έως το Φεβρουάριο του 2023 διετέλεσε Αναπληρώτρια Διευθύντρια Παιδοορθοπαιδικής του Νοσοκομείου Ιασώ Παίδων.

Επαγγελματική προϋπηρεσία

2023-σήμερα Συνεργάτης Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ

2009-2022 Αναπληρώτρια Διευθύντρια Παιδοορθοπαιδικής Ιασώ Παίδων

2009-2012 Παιδοορθοπαιδική κάλυψη Μαιευτηρίου και ΜΕΝΝ Ιασώ

2008-2009 Clinical Fellow Παιδοορθοπαιδικής Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford, UK

2006-2008 Eπ. Επιμελήτρια Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού

Ειδική εμπειρία

Κατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσής της στο Τραυματιολογικό και Ορθοπαιδικό Κέντρο του Στρασβούργου (Centre de Traumatologie et d’ Orthopedie) εξειδικεύθηκε στην αντιμετώπιση των καταγμάτων των μακρών οστών με την μέθοδο των ενδομυελικών ηλώσεων σε παιδιά και ενήλικες υπό την καθοδήγηση του Dr. Gilbert Τaglang.

Εργάσθηκε επί 3 έτη στο Νοσοκομείο Παίδων Π.&Α. Κυριακού όπου προσέρχεται ένας μεγάλος αριθμός παιδιών με χρόνια και επείγοντα προβλήματα και αντιμετώπισε οξέα και χρόνια ορθοπαιδικά προβλήματα.

Μεγαλύτερη εμπειρία καθώς και εξοικείωση με νέες τεχνικές στην αντιμετώπιση του παιδοορθοπαιδικού ασθενούς αποκτήθηκαν κατά την μετεκπαίδευσή της στο Nuffield Orthopaedic Center, Οxford, UK.   Από την 1.9.2008 έως 31.8.2009 εργάστηκε σαν Κλινικός Συνεργάτης (Clinical Fellow) του Παιδοορθοπαιδικού Τμήματος στο Νuffield Orthopaedic Centre στην Οξφόρδη με την καθοδήγηση Mr Tim Theologis. H θέση που κατείχε ήταν αποτέλεσμα υποτροφίας που έλαβε μετά από εξετάσεις από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) και είχε διάρκεια ενός έτους. Κατά την παραμονή της εκεί εξειδικεύθηκε στη σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με εγκεφαλική παράλυση και άλλα νευρομυϊκά νοσήματα με ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές (διαδερμικές επιμηκύνσεις μυών και τενόντων, τενοντομεταφορές, οστεοτομίες του ισχίου και του άκρου ποδός, επεμβάσεις πολλαπλών επιπέδων σε ένα χρόνο mutilevel surgery). Επιπλέον στο ίδιο νοσοκομείο λειτουργεί και το πρωτοπόρο παγκοσμίως Εργαστήριο Ανάλυσης Βάδισης (Οxford Gait Lab). Εκεί της δόθηκε η δυνατότητα να εξοικειωθεί με την εξέταση αυτή και απέκτησε εμπειρία στην γνωμάτευση πορισμάτων της ανάλυσης βάδισης.

Η ιατρός είναι εξειδικευμένη ιατρός στην εφαρμογή της μεθόδου Ponseti για την αντιμετώπιση της συγγενούς ραιβοιπποποδίας. Eίναι επίσημα πιστοποιημένη ιατρός από τον παγκόσμιο επίσημο φορέα Ponseti International USA (find a doctor) για την εφαρμογή της μεθόδου στην Ελλάδα, την οποία και εφαρμόζει από το 2009. Έχει συμμετάσχει σε πολλά courses του Ponseti International και το 2011 προσκάλεσε στην Αθήνα τον Jose Morcuende και διοργάνωσε το 1ο Σεμινάριο αντιμετώπισης της Ραιβοιποπποδίας με την μέθοδο Ponseti, το οποίο έγινε στην Ελλάδα υπό την αιγίδα και συμμετοχή του Ponseti International.

Τέλος η ιατρός διετέλεσε Αναπληρώτρια Διευθύντρια Παιδοορθοπαιδικής στο Νοσοκομείο Ιασώ Παίδων, από το 2009- Φεβρουάριο 2023, καλύπτοντας όλο το εύρος των οξέων και χρονίων ορθοπαιδικών προβλημάτων της παιδικής ηλικίας (από νεογνά μέχρι 16 ετών) με σύγχρονες και ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές.

Εκπαίδευση

1991-1997 Πτυχίο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

1998-1999 Υπηρεσία Υπαίθρου, Γ.Ν Αγρινίου

1999-2000 Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής, Γ.Ν Αγρινίου

2000-2005 Ειδικότητα Ορθοπαιδικής,Γ.Π.Ν.Α Ευαγγελισμός

Χειρουργική Άκρας χειρός, Κλινική Άκρας Χειρός και Μικροχειρουργικής, ΚΑΤ

Senior Registrar Centre D’ Orthopedie Et De Traumatologie, Strasbourg, France

Παιδοορθοπαιδική Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού

2006-2008 Επ. Επιμελήτρια Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού

2008-2009 Clinical Fellowship Παιδοορθοπαιδικής, Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford, UK

Διακρίσεις

Υποτροφία της Εuropean Pediatric Orthopaedic Society (EPOS), 2007

  • EPOS- Instructional Course on Pediatric Orthopaedics, First Section Vienna, December 1-6, 2007.
  • EPOS – Instructional Course on Pediatric Orthopaedics, Second Section, Helsinki 27 July – 1 August 2008
  • EPOS – Instructional Course on Pediatric Orthopaedics, Third Section, Tel-Aviv 27 November - 3 December 2009
  • EPOS – Instructional Course on Pediatric Orthopaedics, Fourth Section, Marseille 21-25 June 2009

Υποτροφία της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ), 2008

Πιστοποιήσεις

Πιστοποιημένη Παιδοορθοπαιδικός για την αντιμετώπιση της ραιβοιπποποδίας με την μέθοδο Ponseti στην Ελλάδα από το Ponseti International, USA

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα

  • Εγκεφαλική παράλυση και άλλα νευρομυϊκά νοσήματα
  • Ανάλυση Βάδισης
  • Συγγενής ραιβοιπποποδία (μέθοδος Ponseti)
  • Νεογνικές ορθοπαιδικές παθήσεις
  • Παθήσεις του ισχίου στα παιδιά
  • Αντιμετώπιση καταγμάτων του παιδικού σκελετού με σύγχρονες ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές

Επικοινωνήστε μαζί μας

Που θα μας βρείτε

Μαιάνδρου 7, Αθήνα

6948262466

Μαιάνδρου 7, Αθήνα

info@children-orthopaedics.gr